חיפושדלג על חיפוש

טיפול בהזעת יתר

כריתת עצב סימפתטי בגישה תורקוסקופית (thoracoscopic sympathectomy) מטפלת בחולים עם הזעת יתר בכפות הידיים ובתי השחי באחוזי הצלחה גבוהים. הניתוח מתבצע תוך הרדמה כללית דרך חתך קטן בגודל של 1 ס"מ בבית השחי (חתך אחד מכל צד),

 
דרך החתך מוחדרת מצלמה לבית החזה, לצורך זיהוי וצריבה של עצב סימפתטי. רוב החולים משתחררים מאשפוז 24 שעות לאחר הניתוח וסובלים מאי-נוחות באזור בית החזה במשך מספר ימים בלבד. לאחר הניתוח, חלק מהחולים יכולים להרגיש הגברת ההזעה במקומות שונים בגוף, אך בקרב 95% מהמנותחים, התופעה חולפת לאחר מספר ימים.

 

1% מהאוכלוסייה סובלת מהזעת יתר, ובישראל - האחוז גבוה אף יותר. אם הזעת היתר מהווה בעיה בפני עצמה (כלומר, איננה תופעת לוואי של מחלה אחרת), ניתוח בשיטת כריתת עצב סימפתטי בגישה תורקוסקופית (thoracoscopic sympathectomy) עשוי לתת מענה טיפולי מצוין.

 

הבעיות האחרות שניתן לטפל בהן באמצעות ניתוח מסוג זה: מחלת ריינו (מצבים שבהם סובלים מכאבים או שינויי צבע באצבעות ידיים או רגליים עם שינויים של מזג האוויר או מצב הנפשי) או מצבים של כאבים כרוניים.

בר ימיןדלג על בר ימין
חדשותדלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
עבור לתוכן העמוד