חווית בישול

19/07/2009

המרפאה לאנדוקרינולוגית ילדים וסוכרת  בניהולו של פרופ' אהרון חנוקוגלו, קיימה סדנת בישול חוויתית לילדים סוכרתיים המטופלים במרפאה, עם השף אבנר שי. 

25 ילדים בגילאי 4-18 עם הוריהם, הקשיבו בעניין רב לסיפורו של השף שבעצמו חולה סוכרת. שי שיתף את הילדים וסיפר כיצד התאים את הבישול שלו לאורח חייו כסוכרתי, שאל את הילדים מה הם אוהבים לאכול ולאיזה מאכל הם מתגעגעים, ולבסוף הסביר אילו מאכלים בריאים וטעימים מתאימים לסוכרתיים. 

הילדים למדו להכין בצק ללחם מקמח מלא עם דגנים, וצרו אותו בצורות שונות כמו חלה קלועה, פוקצ'ה ועוד. אח"כ התחלקו לקבוצות, כשכל אחת הכינה, בשמחה רבה, מאכל שונה: מרק יוגורט קר, סלט טאבולה עשוי מקינואה, סלט קטניות חמוץ-מתוק, ומטבל סלסה. לבסוף כולם התיישבו לאכול וליהנות ממעשה ידיהם. 

הסדנה שהתקיימה ביוזמה ובחסות חברת נובו-נורדיסק, זכתה להצלחה גדולה. הילדים אמרו שהיה ממש כיף ושנהנו מאד ללמוד להכין בעצמם מאכלים טעימים שמותר להם לאכול. אבנר שי דיווח שלמחרת קיבל מיילים מהילדים שהודו לו על החוויה המיוחדת וביקשו מתכונים נוספים.

ד"ר זוהר לנדאו – רופאה בכירה במרפאה לאנדוקרינולוגית ילדים וסוכרת, אמרה: "אנו מלמדים את הילדים הסוכרתיים ואת בני משפחותיהם להפיק רווח מהסוכרת ולסגל הרגלי תזונה טובים (וטעימים) הנכונים לכולם ומאפשרים בריאות לשנים רבות".

בר ימין
דלג על בר ימין
חדשות
דלג על חדשות

חדשות

המשך עצור
עבור לתוכן העמוד